Българин има шанс да получи приза за най-добър състезател по кикбокс в света за всички времена. Това е Емануил Димитров, който спечели три световни титли в рамките на една година. 

Състезателят триумфира в шампионатите на планетата и в трите стила - пойнт файтинг, лайт контакт и киклайт. Постижението няма аналог в последното десетилетие в историята на световния кикбокс. Дали Димитров ще вземе наградата ще бъде решено на заседание на Борда на световната централа в края на декември.

На световното първенство в Дъблин (Ирландия), което завърши снощи, Димитров завоюва две титли в категория до 79 килограма в стиловете пойнтфайт и лайт контакт. 

Преди три седмици на шампионата в Белград Емануил Димитров спечели злато в стил киклайт. Така той записа рекордното си постижение от три титли в календарната 2015 година, а има общо пет златни медала от световни първенства в кариерата си.

На полуфиналите в лайт контакт Емануил Димитров детронира петкратния световен шампион Ласло Гомбош (Унгария), който през последните 10 години не е побеждаван на европейско и световно първенство в стил пойнт файтинг. 

Сребърен медал в Дъблин спечели Дюк Нуамеруе в лайт контакт категория до 84 кг. Той е и европейски шампион.

Съпрезидентът на Българската конфедерация по кикбокс и муайтай Димитър Ангелов пък беше избран единодушно в Борда на директорите на световната организация по кикбокс федерациите (WAKO), което е признание за българските бойни спортове.