Над 180 състезатели от 26 клуба участваха в Държавното първенство по Кумите /до 12 години/ и КАТА /до 14 години/, което се проведе в Ямбол на 28 май.

Специални награди за най-технични състезатели получиха Жасмина Янчева от СК „ТИМ“ – гр. Варна и Виктор Колев СК „Киокушин“ – гр.  Шумен С награда за най-висок боен дух бяха отличени Симона Петрова от СК „Ояма“ – гр. Нови Пазар и Габриел Костов от СК „Киокушин“ – гр.  Ямбол. 

За най-добър съдия на турнира бе определен Живко Андреев от СК „Самурай“ – гр. Бургас. Състезанието беше изключително оспорвано и малките бойци на БККФ показаха отлично ниво на подготовка и много разнообразни и ефективни техники. 

Домакин на състезанието беше спортен клуб Киокушин Ямбол с ръководител Сенсей Георги Георгиев. Състезанието беше открито от Илияна Бицова, зам.-кмет на община Ямбол с ресор „Образование, спорт и култура“. 

С това първенство символично приключиха състезанията от първото полугодие в националния календар. В периода 3-10 юли предстои традиционният летен лагер на Българска Карате Киокушин Федерация с рекорден бройучастници – над 800 човека.