Българският професионален боксьор Кубрат Пулев потвърди, че се водят преговори с поляка Маруиш Вах и че има голям шанс следващият му мач да е в "Арена Армеец" в София. 

Пулев отхвърли стадион "Васил Левски" като вариант за място за провеждане на срещата, тъй като би било неудобно за зрителите.

"Да, наистина преговаряме с Мариуш Вах, който има огромно желание да се бие с мен. Смятам, че такъв мач наистина ще има и е доста вероятно това да се случи към края на годината", заяви Кубрат Пулев.

"Огромен е шансът за София, защото има преговори за "Арена Армеец" и е напълно възможно мачът да е тук. Първо трябва да се уточни на 100% противникът и датата и тогава ще се уточни и мястото. За стадион "Васил Левски" смятам, че е малко неудобно за бокс. Примерно в Англия го правят и на стадиони, но при тях няма писта и това прави терена по-близо за гледане. Затова според мен Арена Армеец е най-удобното място", каза още той.

Пулев каза още, че най-вероятно следващия му мач ще бъде за защита на европейската титла.

"Аз съм задължен да я защитя в определен срок от време, може и да е за някой друг пояс, но не за световната титла - за нея трябва да съм официален претендент. Така се извъртяха нещата, че на този етап все още не съм. Трябва да има първо елиминационен мач и тогава да стана официален претендент. Имаше и друг вариант, но нещата в профибокса се променят бързо. С Вах направихме един единствен спаринг, защото тогава Кличко отказа мача и се развали лагера. Не мога да кажа, че го познавам толкова добре. Аз по принцип си почивам активно - не обичам да спирам изцяло, така че съм подготвен във всеки един момент", обясни Пулев, избран за спортист №1 за месец май в анкетата на "Пресклуб България".

Той уточни, че подготовката му ще протече основно в Германия. Пулев приветства допускането на професионални боксьори на Олимпийските игри, но смята, че трудно ще се получи, защото двата вида бокс са много различни.