Кубрат Пулев отпада като вариант за съперник на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа, съобщава "България Днес".

Кобрата се надяваше да се дореди до мач с носителя на пояса на Международната боксова федерация (IBF), но за негово съжаление потенциалните противници за боя на британеца на 10 декември са други.

Лошата новина дойде, след като американската телевизионна компания "Шоутайм" потвърди излъчването на галавечерта. От тв гиганта обясниха, че мениджърът на световния шампион Еди Хърн е съобщил имената на тримата потенциални съперници - Ерик Молина, Дейвид Прайс и Брайънт Дженингс.

В момента текат преговори с трима, като най-близо до среща с Джошуа е Молина. Дженингс пък е съотборник на Пулев в отбора "Зауерленд" и вече открито предизвика световния шампион. Джошуа трябваше първоначално да се бие с Владимир Кличко, но украинецът отново се обяви за контузен и срещата пропадна.

Кубрат Пулев все пак може да стигне до мач с непобедения досега Джошуа, тъй като е претендент №1 за пояса му и според правилника трябва да получи шанс да се бие с него най-късно след една защита на титлата от страна на британеца. Дотогава Кубрат Пулев ще се опита да уреди мач в зала "Арена Армеец" на 3 декември, където да защитава европейската си титла. Съперник все още няма.

Същевременно легендата Джордж Форман прогнозира, че Джошуа може да стане един от най-великите боксьори в историята.

"Антъни притежава всички умения, за да стане един от най-великите - каза бившият пастор. - Но в мач с Владимир Кличко той може да загуби заради прекалена самоувереност и подценяване. Джошуа има страхотен ляв прав, отлични комбинации и е спортист, когото харесвам да гледам."