Кубрат Пулев може да почака още поне една година, докато стигне до втори мач за световна титла. По принцип Кобрата вече е официален претендент за пояса на IBF, който се държи от Антъни Джошуа. Британецът обаче се е договорил с Владимир Кличко за мач през следващата пролет.

В него ще бъде заложен и поясът на Световната боксова асоциация. Победителят сигурно ще отиде на мач с Деонтай Уайлдър за обединяване на трите най-важни пояса. Американецът е шампион на Световния боксов съвет.

Четвъртата титла - на Световната боксова организация, е вакантна и за нея ще играят Джоузеф Паркър и Анди Руиз. Пулев е едва 10-и в тази ранглиста, но може да се изкачи бързо и в нея.

Всичко зависи от стратегията, която ще избере мениджърът му Кале Зауерланд. Той иска да организира мач за световна титла в София и обеща до две седмици да има развитие по въпроса. Междувременно от известния американски сайт boxingnews24.com отново отправиха критики към Кобрата.

“Изглежда, Самюел Питър се беше готвил за този мач в кухнята с нож и вилица. Пулев е добър боксьор, но няма шансове срещу топбоксьорите в тежка категория. На него му липсват мощ в ударите и умения с дясната ръка".

"На 35 г. той няма младостта, за да добави малко мощ. Пулев вече е завършен боксьор и едва ли ще промени нещо драстично”, заяде се Ерик Болдуин.

В коментарите под материала авторът бе атакуван за тенденциозно отношение и му бе напомнено, че нито Уайлдър, нито Джошуа са се били със сериозни противници.

Което е безспорен факт. Джошуа ще срещне на 10 декември Ерик Молина, който не успя да издържи срещу Уайлдър, и изходът на мача е почти ясен.