Боксьорът Кубрат Пулев бе избран за "Спортист на месец декември" в традиционната анкета на спортните журналисти. Пулев бе избран за победител в месечната анкета за девети път в кариерата си, като единствено състезателката по спортна стрелба Мария Гроздева е с повече подобни отличия - 10.

За Пулев, който на 3 декември в "Арена Армеец" победи Самюел Питър в мача за интерконтиненталната титла, са гласували 18 спортни редакции, докато за джудиста Ивайло Иванов, спечелил бронзов медал на турнир в Япония, са гласували 8 редакции.

"Благодаря за поредната награда. Ценя и уважавам малките жестове", заяви Пулев при получаването на наградата си.

"Интерконтиненталният пояс не е само мачът срещу Питър, а години упорит труд. Смятам, че се получи хубав мач пред родна публика. Аз бях с травма, но както видяхте и Питър не бе в оптимална форма. Мисля все пак, че хората в залата се почувстваха много горди и щастливи от тази победа. Смятам, че това няма да е единственият път, в който играя в България, но едва ли ще мога да се бия за световната титла тук, защото процесът по организирането на един такъв мач е много сложен, а интересите са много големи", добави той.


"Стъпките в професионалния бокс са все по-големи и се правят все по-трудно, но имам да направя още 1-2. Не ме интересува срещу кого играя. Състезател съм, обичам битките, това ме държи жив. В топ 10 на света всички боксьори са достатъчно силни и никой не е за подценяване. Пътят до пода не е дълъг", каза още Пулев.

"Сега чакам победителя от мача между Джошуа и Кличко, тъй като, който и да е той, е задължен да играе с мен. Може би такъв мач ще бъде възможен към края на годината", разкри най-добрият български боксьор.

Той допълни, че Владимир Кличко е по-добър от Антъни Джошуа и ще го победи. Украинецът и британецът ще излязат един срещу друг на 29 април в битка за две световни титли в тежка категория - Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация. Победителят ще трябва да се качи на ринга именно срещу Пулев.