Бившият световен шампион по бокс в тежка категория във версиите WBA, IBF, IBO и WBO Тайсън Фюри (Великобритания) е убеден, че лесно ще победи сънародника си Антъни Джошуа, ако двамата се срещнат на професионалния ринга. Джошуа в събота нокаутира Владимир Кличко в 11-ия рунд на "Уембли" и защити шампионския си колан на IBF, като взе и вакантните титли на WBA (Super) и на IBO. 

"Има само един мач, най-големият в света и всеки знае кой е. В тежка категория сме само аз и Ей Джей (Антъни Джошуа), няма други. Това е двубоят, който всички искат да видят. Аз съм тук, аз съм истинският шампион и продължавам да бъда номер 1 в света, което е ясно на всеки", коментира Фюри в интервю за "Скай Спортс".

"Дори не се нуждая от специална подготовка. Вярно е, че от доста дълго време съм извън ринга, както беше и Кличко, но разликата е, че аз не съм на 41 години, а на 28. Ей Джей е просто един напомпан бодибилдър, а аз не бих позволил на Кличко да ме докосне с неговите ръкавици".

"Естествено аз подкрепях Ей Джей и искам да го поздравя, защото той показа доста неща на ринга. Показа, че може да падне и да се завърне, а е това е нещото, което те прави шампион. Той също така показа, че може да се възстановява след тежки удари. Успя да се измъкне от ситуация на живот и смърт. Макар и срещу един старец, той се справи добре", допълни Фюри. 

"Но нека бъдем честни, аз съм човекът, аз съм номер 1 в тежка категория и няма друг. Сигурен съм, че мога да победя Ей Джей дори с едната ръка вързана зад гърба ми", каза още той.

Тайсън Фюри има 25 победи в 25 мача като професионалист, 18 от които с нокаут. Той за последно излезе на ринга на 25 ноември 2015 година, когато победи по точки в 12-рундов мач в Дюселдорф с пълно съдийско единодушие Владимир Кличко и спечели титлите в тежка категория във версиите WBA, IBF, IBO и WBO.

Фюри на два пъти отлагаше реванша с Кличко през миналата година, а на 22 септември даде положителна допинг-проба за кокаин. В последствие в средата на октомври той сам обяви, че се отказва от титлите си и ще се подложи на лечение, но възнамерява да се завърне на ринга.