Световната шампионка по карате киокушин Моника Димитрова продължава да покорява върхове. Тя беше обявена за лауреат на Фондация „Димитър  Бербатов“ за 2017 година на благотворителния футболен мач All stars 2017 . 

Шампионката от Българската карате киокушин федерация (БККФ) получи престижното признание в областта спорт от 9 до 12 клас. Тя получи своята награда лично от Димитър Бербатов.

Това не е първият път, в който състезател от Българската карате киокушин федерация става лауреат на Фондация „Димитър Бербатов“. През 2015 година престижните признания в областта на спорта получиха още Валерия Лозанова и Кристиян Станков от федерацията, а през 2016 г. - Ивайло Маринов.

Моника Димитрова е носител на десетки медали от редица турнири по карате киокушин в страната и чужбина. През 2016 година тя става шампион на Световното първенство по карате киокушин във Варна, което се проведе на 3 и 4 декември, а през март тази година отбеляза още един голям успех – спечели бронз от Световната купа на KWF в Япония.

Била е още два пъти европейски шампион - през 2014 година печели златен медал на европейското в Гърция, а през 2016 г. става първа на първенството в Германия. През 2015 година Моника става шампионка и на откритото първенство по карате киокушин в Русия.