Над 20,000 фенове в Лос Анджелис станаха свидетели на първата официална среща лице в лице между Флойд „Money” Мейуедър и Конър Макгрегър. С това бе даден и старта на промоутърската кампания преди мегасблъсъка между двамата на 26 Август в T-Mobile Arena – Лас Вегас.

Малко или много и двамата бойци защитиха своята репутация на безстрашни в устните нападки към противниците си. Конър и Флойд са известни със своя статус на шоумени, като това е една от основните съставки в рекламирането на този мач, имайки в предвид ниските очаквания за сериозен сблъсък на ринга от атлетическа гледна точка. 

Подвизаващият се в ММА Макгрегър излезе първи на сцената в залата, като се наслади в типичен за него стил на любовта показана му от хората там. След появата и на Флойд последва първият контакт между двамата, като ирландеца не спря да крещи в лицето на „Money”, докато той остана безмълвен, но със силно и авторитетно присъствие. 

Още от самото начало на шоуто, ирландският боксьор започна с нападките към противника си. „Той носи ши*** анцуг. Вече дори не може да си позволи костюм. Роллс Ройсът му вън е от 2012. Той се пре***“ гласяха първите нападки на Макгрегър, насочени към проблемите на американеца с данъчните служби. 

„Неговите малки крака, малка кола, малка глава. Ще го нокаутирам в 4 рунда. Запомнете!“, уверено заяви Конър, а отговорът на Мейуедър бе категоричен „Пускайте ги и ще ги победя всички. Той казва, че не нося костюм, но на 26 август ще се облечени еднакво и резултатът за мен ще е познатият“. 

Последваха и любопитни нападки спряно вариациите на бойни спортове в които двамата се подвизават. Първи разбира се започна ММА звездата „Движението, силата, свирепостта. Той не се е изправял срещу това. Той се бие с хора, които се пазят от него. Не ме е страх от ниското разнообразие на бойни умения което показва. В бокса правилата са много стриктни, което прави този мач полу-борба, дори четвърт мач. Ако беше истинска битка щеше да ми трябва един рунд за да спечеля. Аз съм млад и уверен, щастлив човек, който работи много усилено за това“.

По време на „речта“ на противника си, Флойд остана с кръстосани ръце, придаващ вид на отегчен от всичко случващо се в залата. Все пак отговори остро „На 26 август ще нокаутирам и тази ку***. Ще му сритам задника и в октагона. Изглежда добре за биещ се за 7 или 8 цифрови чекове, но копе** аз съм 9 цифрен борец“. В същото време, при изключен микрофон, Конър се провикваше „Потанцувай ми момче. Не си нокаутирал никой от 20 години“. Всичко завърши с още една близка среща лице в лице между двамата, като този път и двете звезди размениха реплики на висок тон. 

Специалисти и букмейкъри от цял свят се обединяват в очакванията си за победа на Мейуедър, все пак става дума за битка между опитен боксьор с рекорд 49-0-0 и ММА боец, който за първи път в кариерата си ще се бие на боксовия ринг. Двамата обаче са обединени от една цел – да накарат колкото се може повече зрители да си платят да гледат мача. В понеделник бяха пуснати пейпървю цените за двубоя, които са $89.95 за стандартна картина и $99.95 за HD формат.