Още по темата

 

67 български състезатели в различните групи (деца, юноши, девойки, младежи, жени,мъже и ветерани) от осем български клуба по Таекуон-До ITF ще участват на Slovenia OPEN, който е от най-висока категория европейски клубен турнир.

Шампионатът е през уикенда (14-15 октомври) в град Велене. Цялата българска делегация наброява над 90 човека, като освен състезатели, треньори, лекари и рехабилитатори, страната ни ще има свои представители при съдиите и официални гости. 

Българските таекуондисти са селектирани от тимовете на "Фолкън"(Благоевград)," Холк" (Банско), "Калоян-Ладимекс" (Перник), "Один оптикс" (Панагюрище), "АБЦ" (София), "АСТК" (Пловдив), "Асеновец" (Асеновград), и "Тервел"(Севлиево). Турнирът е в две дисциплини - спаринг и форма, а за да се избегне излизането на българин срещу българин в жребия, всички българи са в един отбор - Bulgaria Team. 

В надпреварата се очаква да участват отбори от над 20 държави, като според предварителните заявки общия брой на състезателите ще бъде близо 700 души.