Родната боксова звезда Кубрат Пулев получи солидна подкрепа от своя промоутър Кале Зауерланд след контузията, която получи и която в крайна сметка провали мача му срещу Антъни Джошуа.


Германският бизнесмен се закани, че неговата компания ще направи нашенеца световен шампион. 

"Много разочароващо и тъжно се получиха нещата. В последната седмица, на спаринг, той е получил контузия. Тя е разкъсване на пекторалиса - мускул, който е на гърдите - свърза рамото с гръдния кош.

Кубрат все още искаше да се бие и да продължи да тренира, но докторите на практитка му забраняват. Нямахме избор и отменихме участието му“, започна Кале Зауерланд пред Нова телевизия..

„Ще се опитаме да говорим със световните федерации и да сме сигурни, че всичко е ок. Трябва да подсигурим по най-бързия начин нов мач за титлата, тъй като той е официален претендент.

Говорих с промоутъра на Джошуа - Еди Хърн и обсъждахме варианта за нов мач още идната година, но разбира се техният фокус сега е върху предстоящия двубой с Карлос Такам“, продължи промоутърът на Кобрата.

„Надявам се още тази година да видим Кубрат в много голям мач. Когато имаш шоу със 70 хиляди зрители, нормално е да се подсигуриш. Аз бих направил същото на мястото на Еди Хърн.

Нашата цел е не мач с Джошуа, а световна титла. Ще стигнем там, не се тревожете. Ще направим Кубрат световен шампион", категоричен бе Кале Зауерланд.