Най-зрелищното събитие в ММА средите у нас, за което се говори и в световен мащаб - Spartacus (SFC6), ще разтърси столичната зала "Арена Армеец" догодина. Престижният турнир се завръща ударно на 13 януари с шестото си издание, на което ще бъдат показани над 15 двубоя в стил ММА и К1.

Промоутърите от Combat Promotion вече пуснаха в продажба билетите за проявата, която традиционно е съпътствана и с уникална шоу програма. Цените на пропуските са от 45 лв., 30 лв. и 10 лв. и могат да бъдат намерени в мрежите на Eventim, Easypay и Ticketportal.

Ценителите на смесените бойни изкуства, ще имат възможността да станат свидетели, абсолютно на живо, на изключителни битки. Една от предпоставките за това са участниците от легендарната холандска школа Mike's Gym. Очакват се още състезатели от Холандия, Гърция, Германия, Чечня, Англия и Румъния. Сред българите, които ще премерят бойни техники на ринга са Даниел Илиев и Владимир Генов - добре познати имена в ММА средите у нас.

Специално за събитието се очакват рефери от Bellator и UFC. Водещите също са със световен статут - американецът Mike Markham и англичанинът Jason Barret. От българска страна това ще е Павел Владимиров.

Предишното издание на турнира - SFC 5: Unbeatable Spirit пожъна изключителен успех в началото на месец юни тази година. Събитието се проведе на столичния площад "Батенберг" и бе излъчено директно по световния канал MMA TV. В резултат на постигнатото, президентът на Combat Promotion Георги Анадолов взе решението следващото издание на Spartacus да бъде в най-голямата зала у нас - "Арена Армеец".