Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа иска да срещне на ринга Дионтей Уайлдър през следващата година, за да се опита да прибави титлата на Световния боксов съвет (WBC) към притежаваните от него шампионски колани на Международната боксова федерация (IBF) и на Световната боксова асоциация (WBA).

"Искаме този мач. Двубой срещу Уайлдър със сигурност ще има през 2018 година. Просто е въпрос на това, дали ще бъде следващият, през лятото и от съществена важност - къде", коментира Еди Хърн, мениджър на Джошуа. 

Британецът има 20 победи с нокаут в 20 мача на професионалния ринг, докато американецът Уайлдър е непобеден в 39 срещи, 38 от които печели с нокаут. Хърн допълни, че планират следващата среща на Джошуа да се състои през февруари или март, но мачът може и да бъде изместен за малко по-късно, ако британецът се споразумее за двубой с шампиона на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър от Нова Зеландия, който е непобеден в 25 мача, 18 от които е спечелил с нокаут.

"Целта ни е мач през февруари или март - въпросите са кога, къде и срещу кого. Имаме още две-три седмици, за да решим", каза Хърн. Целта на Джошуа е до края на 2018 година да спечели световните титли в професионалния бокс във всичките четири значими версии.