Боксьорът Кубрат Пулев се очаква да се бие в Чикаго към края на февруари или началото на март.
 
Това разкри американският промоутър Боби Хиц пред „България Днес“. Точната дата зависи от възстановяването на Кобрата. Преди няколко дни самият той обяви пред Нова тв, че очаква до броени дни да започне пълноценни тренировки.
 
„Ще направим мач, когато е готов - потвърди Боби Хиц. - В контакт съм с хората на Кубрат. Очаквам срещата да се състои към края на февруари или началото на март. Всички в Чикаго искат този мач да се случи. По улиците ме спират българи. Те ме питат кога ще се бие Кубрат.“
 
Боби Хиц е останал изненадан от решението на Световната боксова асоциация да даде своята титла на победителя от двубоя между Мануел Чар и Александър Устинов 24 часа преди срещата. Сириецът спечели убедително и е задължен да се бие с боксьора на Хиц - Фрес Окендо (Пуер). Първоначално се очакваше поясът да бъде заложен в битка между пуерториканеца и Кобрата.
 
„Ние също не знаехме, че титлата ще бъде дадена на победителя от Чар - Устинов - призна Хиц. - Нашата цел сега е Окендо да вземе пояса. Ако се получи, след това Кубрат ще се бие за нея.
 
Част от проблема беше периодът, който трябваше за възстановяване от контузията на българина. От Световната боксова асоциация казаха, че завръщането на Пулев ще отнеме прекалено време. Според тях той няма да е готов до март.“
 
Има вариант Тервел Пулев да се бие в Чикаго преди своя брат. Той също е в контакт с Боби Хиц.
 
„Обсъждаме възможността да го доведем. Тервел също е част от плановете“, потвърди американският промоутър.