Нападателят на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски е на мнение, че "жълто-черните" са още по-силни от миналия сезон, въпреки продажбата на Марио Гьотце в Байерн.

"Ние привлякохме Пиер-Емерик Обамеянг и Хенрих Мхитарян в офанзивен план, това е подобрение в широчината на състава. Според мен Борусия Дортмунд се намира в по-добра позиция в сравнение с миналия сезон", каза Левандовски пред списание "Шпорт Билд".

"Според мен през миналия сезон останахме втори в Бундеслигата и Шампионската лига, защото ни липсваха алтернативи", продължи полякът, който бе подкрепен и от своя съотборник Кевин Гроскойрц, който добави: "Но сега спечелихме повече качество и вариативност".

"След направените от Борусия Дортмунд трансфери през лятото съм отново мотивиран. Благодарение на новите покупки съм уверен, че можем да постигнем успехи, всички имаме стимул да го направим."

"Обамеянг е най-бързият футболист, когото съм виждал някога", добави Левандовски по адрес на африканския стрелец, който дебютира с хеттрик при победата с 4:0 над Аугсбург.