Борусия Дортмунд успя да излезе на лидерската позиция в Бундеслигата, след като постигна много важна победа с 2:1 при гостуването на Айнтрахт Франкфурт. Срещата бе от 4-ия кръг на немския шампионат и се игра на стадион "Комерцбанк Арена".

И двата гола за гостите бяха дело на новото арменско попълнение Хенрих Мхитарян, който успя да се реабилитира за посредственото си представяне в предишния мач. Той реализира попаденията си в 11-ата и 56-ата минути. Това бяха и първите му попадения в Бундеслигата. За домакините голът бе дело на Вацлав Кадлец в 36-ата минута.

След този двубой рурците са с пълен актив от 12 спечелени точки, като тимът успя да се възползва от грешката на Байерн, чийто тим врътна 1:1 с Фрайбург в последния си шампионатен мач.

В този мач обаче гостите извадиха късмет, тъй като демонстрираха доста посредствена игра и като цяло не заслужаваха да стигнат до успеха. Футболистите на Айнтрахт на два пъти по време на мача удряха греди, като именно неточността на противниковите нападатели спаси вратата на Борусия от повече попадения.

Освен това съдията можеше да покаже директен червен картон на Матс Хумелс в края на първото полувреме, след като немският национал задържа противников футболист, който излизаше сам срещу вратаря. Той бе последен в защитата.



Мачът започна много добре за гостите и в 5-ата минута Блашчиковски пропусна от страхотна позиция да се разпише и от няколко метра не успя да реализира.

В 11-ата минута обаче полският национал се реваншира на съотборниците си. Той пое топката от центъра на терена и изведе Мхитарян на добра позиция, а арменецът вкара с прецизен удар от няколко метра и откри резултата.

Това бе негов дебютен гол в немската Бундеслига. Левандовски можеше да удвои преднината на своите, но не успя да вкара, въпреки че бе излязъл сам срещу противниковия вратар.

Постепенно след първите 20 минути домакините започнаха да напипват ритъма в играта си и се стигна до отлично положение пред Кадлец, който пропусна сам срещу Вейденфелер. Все пак домакините логично, с оглед на натиска си, изравниха в 36-ата минута.

Щефан Айгнер насочи топката с глава към вратата на Борусия, но тя се отби в гредата, а Кадлец при добавката не сгреши.

В следващите минути Борусия се представяше на много слабо ниво, но след подновяването на играта след полувремето гостите поведоха отново в резултата. Това стана в 56-ата минута.

Мхитарян реализира втория си гол. Той овладя топката около тъчлинията и навлезе в наказателното поле, след което със силен удар с левия крак даде аванс на тима си.

В минутите до края на мача Айнтрахт имаше пълно надмощие над своя противник, като домакините пропуснаха няколко добри положения пред вратата на Борусия. Бамба пък удари греда в 62-ата минута, като това бе втората греда за домакините в мача. В малко по-ранен етап те треснаха още една.

В крайна сметка Борусия стигна до своето, тъй като тимът удържа на силния домакински натиск до края.

АЙНТРАХТ ФР - БОРУСИЯ Д 1:2
0:1 Мхитарян 11'
1:1 Кадлец 36'
1:2 Мхитарян 56'

АЙНТРАХТ: Трап, Рус, Джакпа (66 - Ошипка), Самбрано, Бамба, Розентал, Инуи (83 - Хоселу), Айгнер, Шрок, Флум (71 - Швеглер), Кадлец

БОРУСИЯ: Вейденфелер, Хумелс (46 - Папастатопулос), Суботич, Шмелцер, Шахин, Куба (71 - Аубамеянг), Бендер, Мхитарян, Ройс (86 - Кел), Гроскройц, Левандовски