Втородивизионният Мюнхен 1860 измъчи Борусия Дортмунд в двубой от втори кръг за Купата на Германия, който се игра на стадион "Алианц Арена".

Европейският вицешампион спечели срещата много трудно след продължения с 2:0, след като гредите спасяваха домакините цели четири пъти.

В края на първото продължение Щал спъна Ройс и Обамеянг реализира отсъдената дузпа, като преди това футболистът на мюнхенци получи директен червен картон.

В началото на второто продължение за Дортмунд бе далеч по-лесно. Хофман асистира на Мхитарян, който показа техническите си умения и увеличи аванса на своите.



Напълно очаквано домакините започнаха предпазливо, дълбоко прибрани в собствената си половина. Макар Борусия да бе по-активният отбор, опасностите пред Кирали липсваха.

Десетина минути след началато на срещата Хенрих Мхитарян се опита да намери хитро свой съотборник с успореден пас на голлинията, но защитата на мюнхенци се намеси в правилния момент.

Малко след това се стигна и до първото голово положение, дошло след чудесната импровизация на Марко Ройс. Острието нахлу в наказателното поле, преодоля бранител и отправи силен фалцов изстрел, профучал покрай страничната греда.

Последва топовен шут на Нури Шахин с левия крак извън наказателното поле, но Габор Кирали следеше ситуацията и успя да избие в корнер, от който не последва нищо сериозно. След това и Левандовски опита късмета си, но стражът се справи.

Бе изминал половин час, когато Марко Ройс стреля извън наказателното поле, но доста неточно. Малко преди почивката отново той шутира, но в тялото на бранител.

След подновяването на играта Борусия пропусна отлична възможност. Бюлов не изчисти добре с глава и топката попадна в краката на Блашчиковски в 49-тата минута. Той направи финт и шутира мощно, но топката се отби в напречната греда.

"Лъвовете" показаха, че нямат намерение само да се отбраняват и Щал се опита да изненада Лангерак с далечен шут, който бе уловен от австралиеца. На отсрещната врата Гроскройц пусна вляво към Левандовски и когато всички очакваха полякът да вкара, той се препъна.

Марко Ройс слаломира между защитниците на домакините и остана лице в лице с Кирали, но вратарят бе скъсил ъгъла и спря устрема на бързака. Двайсетина минути преди края на редовното време Мхитарян би встрани от целта.

Борусия Дортмунд натика домакините в собствената им половина, но попадението така и не падаше. Страхотни изяви имаше Габор Кирали, който боксира снаряд на Хофман, а след това улови топката след шут на Ройс от дистанция.

Нури Шахин отправи точен, но много слаб удар в ръцете на унгареца. Мхитарлян също бе отказан от опитния вратар. Редовното време завърши без попадения и така съперниците влязоха в продължения.

В третата минута на първото продължения Марко Ройс стреля силно, топката се отклони от тялото на бранител и се отби в дясната греда.

Късметът за домакините продължаваше - в 97-та минута Марко Ройс застана зад топката при пряк свободен удар. Техничарят заложи на свирепа тупалка с десния крак, но разтресе гредата, която спаси Мюнхен 1860 за трети път в мача.

В 104-тата минута Левандовски изведе Марко Ройс в наказателното поле. Останал зад футболиста на Дортмунд, Доминик Щал го препъна и реферът правилно показа червен картон на Щал и бялата точка. Обамеянг застана зад топката и не сбърка, насочвайки топката в левия ъгъл.

В самото начало на второто продължение Борусия нанесе своя втори и решителен удар. Мич Лангерак хвърли топката силно напред към Йонас Хофман, който спринтира по дясното крило, а след това подаде чудесно вляво към Хенрих Мхитарян. Арменецът финтира Кирали и последния футболист в защитата на противника, след което добута кълбото в мрежата.

Десетина минути след това Марко Ройс отправи много красив удар от движение, който обаче мина покрай вратата. Последва свирепа тупалка на Обамеянг, но кълбото се отби в напречната греда.


Мюнхен 1860 - Борусия Дортмунд  0:2

0:1  Пиер-Емерик Обамеянг - 105'

0:2  Хенрих Мхитарян - 107'


Мюнхен 1860:  Кирали, Бюлов, Войтковиак, Фолц (Томасов- 112'), Шиндлер, Адлунг, Щопелкамп, Щал, Щарк, Ваненвеч, Лаут (Френд - 112')

Борусия Дортмунд:  Лангерак, Хумелс, Сократис, Дурм, Гроскройц, Бендер (Хофман - 69'), Шахин, Блашчиковски (Обамеянг - 99'), Мхитарян, Ройс, Левандовски (Шибер - 105'+2)