Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке разкри, че гръмката победа с 5:2 над Байерн във финала за Купата на Германия през 2012 година е бил най-емоционалният му момент във футбола.

В същото време босът на европейския клубен вицешампион признава, че никой друг клуб не е дал толкова много на Германия, както баварците.

"Когато заех поста през февруари 2005 година ние имахме дългове от 122 милиона евро и ни грозеше фалит", започна Ханс-Йоахим Вацке пред телевизия ZDF.

"Тогава разполагахме с едва още 100 000 евро и успявахме да задържим всичките си футболисти само чрез обещания. В края на същата седмица паднахме с 0:5 от Байерн, ние бяхме на дъното."

"Сълзите ми след финала за Купата миналата година? За мен това беше краят на цяла една епоха. В петък си на дъното, успяваш да задържиш играчите с обещания, а в събота губиш 0:5 от Байерн..."

"А седем години след това си на върха и вкарваш петица точно на баварците. Няма нещо по-голямо от това, за мен това беше един от най-емоционалните моменти във футбола."

"Ние искахме да създадем нов стил на игра, с малко пари. И по онова време имаше един отбор, който показваше характер - Майнц. И си казахме, че това се дължи на треньора им. И взехме Юрген Клоп през 2008 година. "

"Байерн Мюнхен? Изпитвам респект към този клуб, защото няма друг отбор, който да е дал толкова много на Германия, колкото Байерн. Но аз няма да работя за друг отбор, освен за Борусия Дортмунд", завърши Вацке.