Полузащитникът на Борусия Дортмунд Нури Шахин призна, че на три пъти е бил близо до подпис с английския Арсенал. Тази вечер той ще се изправи срещу "артилеристите", в сблъсъка между двата тима на стадион "Емиратс".

"Бях много близо до Арсенал през миналата година. На три пъти в кариерата си до момента почти бях подписал с артилеристите. Но това така и не се случи, което е нещо нормално във футбола", заяви Шахин на пресконференция.

"Мисля, че бях на 16 години, когато за първи се свързах с Арсенал. През миналото лято отново проведох разговори с клуба, но в крайна сметка преминах в Ливърпул. За мен времето, в което прекарах във велик отбор като Ливърпул бе много добро. "

"Месут Йозил? Той е страхотен футболист и добър мой приятел. Би било проява на неуважение ако кажете, че той е единственият опасен футболист на Арсенал. Той със сигурност е много важна част от състава им."

"По време на мач няма значение срещу кого се изправяме. Ние имаме свой собствен план и ако изпълним, играейки добре, няма нужда да се притесняваме", завърши Шахин.