Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп увери, че ще бъде изключително щастлив, ако неговият отбор завърши на второ място в Бундеслигата в края на кампанията.

"Изключително трудно е да завършиш на второ място в първенството. Ние отново сме в ролята на преследвачи. Леверкузен ни изпревари, Гладбах - също", започна Клоп пред германската информационна агенция dpa.

"Ако в Байерн Мюнхен не се контузват един друг на тренировки, няма кой да ги спре този сезон. Ако в края на кампанията завършим втори, ще подкарам камион през градината и ще се радвам. От 2011 до 2012 година ние успяхме да ядосаме Байерн, но баварците отвърнаха на стрелбата с всичко възможно."

"Байерн притежава най-големи възможности да реагира на случващото се във футбола. Това е топ-отбор с голяма широчина на състава, който няма равен на планетата. В един мач можеш да ги победиш, но в дългосрочен план не можеш да спечелиш битката с тях."

"В турнира за купата на Германия няма граници. В Шампионската лига не сме сред фаворитите, но ние не бяхме такива и миналия сезон и въпреки това играхме на финала."

"Дали ще бъдем мотивирани да преследваме второто място? Как е възможно човек да заяви, че не е готов да инвестира във второто място? Това е глупаво", каза още Клоп.