Новата покупка на Борусия Дортмунд Милош Йожич се оказа запален привърженик на конкурента Байерн Мюнхен, информира вестник "Билд".

Днес 21-годишният футболист минава медицински тестове в Дортмунд и има голяма вероятност да играе още утре срещу Айнтрахт Брауншвайг. Очаква се той да парафира договор до 2018 година до няколко часа.

Според изданието Борусия ще плати 2.2 милиона евро на сръбския Партизан за правата на таланта, който написа на стената си в социалната мрежа Фейсбук: "Следваща дестинация: Борусия Дортмунд. Ако се наложи ще отида и пеша до Германия".

Офанзивният полузащитник не крие голямата си страст към Байерн и често пуска снимки на баварците на стената си във Фейсбук. Негов идол е халфът Тони Кроос.

В 15 мача за Партизан този сезон Йожич е вкарал шест попадения, записал е също така 7 асистенции. Той бе избран за Футболист №1 на полусезона от колегите си и треньорите в първенството.

Йожич е висок 1.77 метра и играе добре най-вече с десния крак. Интерес към него проявяваха италианските гиганти Ювентус, Интер и Милан.