Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп днес постигна своята победа №111 начело на тима в Бундеслигата и по този начин се изравни с легендарния Отмар Хитцфелд.

"Жълто-черните" категорично надиграха Айнтрахт Франкфурт и спечелиха с 4:0. С два гола са отчете Пиер-Емерик Обамеянг, а по един добавиха Роберт Левандовски и Милош Йожич.

"Тези 111 победи са добро число, но когато чуя за него, се сещам и за нашите загуби", започна Юрген Клоп след двубоя.

"Отдавна не бяхме печелили у дома, сега моите победи начело на отбора в първенството можеха да са 114. Какво мога да кажа, аз работя с чудесен треньорски екип, а Борусия Дортмунд е прекрасен клуб."

"Ние винаги сме имали добри отбори. Отмар Хитцфелд също имаше страхотен състав, в крайна сметка не той е вкарвал головете."

"Днес наистина играхме силно, още от първата секунда държахме нещата под контрол. Изиграхме страхотен мач и вкарахме всички голове точно тогава, когато трябваше. Това не ти се случва във всеки мач."

"Често успявахме да отнемем топката, справяхме се с диагоналните подавания на франкфуртци и се защитавахме по-добре, отколкото във вторник. Останахме концентрирани и след головете, които вкарахме", добави Клоп.