Байерн Мюнхен се готви да разтърси Борусия Дортмунд за пореден път. Баварците искат да прилапат халфа на вицешампионите Илкай Гюндоган, информира германското списание "Фокус".

Според изданието ръководството на Байерн е осъществило контакт с опорния полузащитник на "жълто-черните", като по този начин мюнхенци целят да поставят под натиск Тони Кроос, който не иска да преподпише.

Желанието на Кроос е да получава годишна заплата от над 8 милиона евро, като в момента той прибира по 4.5 милиона евро на сезон.

Интересното е, че до момента Гюндоган изобщо не бе свързван с Байерн Мюнхен, като той бе спряган за Реал Мадрид и Барселона.

Макар Байерн да разполага с наситена средна линия, напоследък с тима от Мюнхен са свързвани предимно полузащитници. Един от тях е Юлиан Дракслер от Шалке.

Ако Байерн успее да измъкне Гюндоган, това ще бъде трети удар, който баварците нанасят на Борусия Дортмунд в рамките на около година след привличането на Марио Гьотце и Роберт Левандовски.

През този сезон Илкай Гюндоган е изиграл само един мач. Той е извън терените от август 2013 година, тъй като е измъчван от прищипан нерв в гърба.