Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп нападна спортния директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер, като по този начин даде продължение на конфликта между двамата.

Двамата бяха близо до физическа саморазправа през пролетта, при равенството 1:1 между двата най-силни германски отбора за първенство.

На днешната пресконференция един от журналистите попита Клоп какво мисли за думите на Матиас Замер. Последният бе заявил вчера: "Навярно Байерн изпреварва другите не само по качество, но и по манталитет. Може би това е посланието ни: в другите отбори тренират ли всеки ден толкова усърдно, все едно няма да има утре?"

"Според мен е много важно да можеш да оцениш късмета в живота си. Ако бях на негово място, щях да благодаря на Бог всяка сутрин, че на някого му е дошла тази идея да ме вземе на работа", избухна Юрген Клоп на днешната пресконференция.

"Не мисля, че Байерн щеше да има и точка по-малко, ако Замер не беше в клуба. Нямам представа какъв е неговият принос в тренировките на Байерн, сигурно дава съвети на Пеп Гуардиола как да изглежда отборът. Чак тогава думите на Замер биха имали смисъл."

"Не исках да говоря по темата, но на човек не винаги му харесва това, което чува. Ние приемаме предложенията и от днес започваме да тренираме сериозно. Да видим дали това ще даде резултат", каза още Клоп, който обърна внимание и на следващия съперник в Бундеслигата - Фрайбург.

"В нашия отбор оставаме с усещането, че през този сезон имаше мачове, в които можехме да играем по-добре и да ги спечелим. Не сме доволни с второто място."

"В неделя Фрайбург ще иска да докаже, че заслужава мястото си в елита. На тях не им е лесно с участието в Лига Европа. Направиха добри мачове, но не бяха възнаградени за усилията си. Очаква ни труден мач."

"Състоянието на Левандовски се подобрява, но все още не е ясно дали ще може да вземе участие в мача. Коляното му е в добро състояние и не го боли. Няма да рискувам със здравето му", завърши Клоп.