Фрайбург отстъпи на Борусия Дортмунд с 0:1 в среща от 24-ия кръг на германската Бундеслига, която се игра на стадион "Маге Солар Щадион".

Съперниците предложиха постна продукция през първата част, но след около час игра капитанът Себастиан Кел откри резултата с много хубаво попадение от дистанция.

През втората част отново преобладаваха физическите единоборства и множеството грешни подавания, като в края на редовното време гостите пропуснаха няколко добри възможности.

Вторият в таблицата Борусия Дортмунд събра 48 пункта и води с четири точки на Байер Леверкузен и Шалке. Фрайбург е предпоследен с 19 точки на сметката си.


Наставникът на Борусия Юрген Клоп изобщо не включи в групата за мача звездите на отбора Роберт Левандовски и Марко Ройс, които имат леки контузии.

Гостите започнаха по-смело и още в самото начало капитанът Себастиан Кел отправи два силни изстрела извън наказателното поле, но и в двата случая намери тялото на съперников футболист.

Фернандеш препъна Хенрих Мхитарян точно пред пеналта и Борусия получи право да изпълни пряк свободен удар. Нури Шахин стреля технично с левачката, но право в ръцете на вратаря Оливер Бауман.

Последваха скучни минути, през които и двата отбора често губеха топката, без да могат да стигнат до интересно положение пред една от двете врати. Едва в средата първата част Филип Цулехнер шутира в наказателното поле, но много неточно.

Половин час след началото на мача отново Цулехнер бе в центъра на вниманието. Този път австрийският футболист остана под топката след остро центриране отляво.

Едва към края на първото полувреме Борусия показа класата си, сътворявайки страхотна контраатака на скорост, при която футболистите на Юрген Клоп комбинираха красиво с по едно докосване. Юлиан Шибер навлезе в наказателното поле и върна назад, но защитата на Фрайбург се справи.

Веднага след почивката вицешампионите се активизираха и Юлиан Шибер стреля от движение от неудобна позиция. Той опъна мрежата на противника, но от външната й страна.

След това Обамеянг пусна към Мхитарян в наказателното поле и арменецът веднага се опита да намери Шибер на далечната греда. Нападателят се опита да засече, но падна на терена, след съприкосновение със съперников футболист.

Точно когато изглеждаше, че срещата върви към скучно нулево равенство, Дортмунд откри резултата след продължителна атака. Себастиан Кел реши да пробва удар от движение с левия крак и изненадващо успя да прехвърли Бауман от около 25 метра.

Домакините отвърнаха с пробив на Мемеди през центъра, но той се забави и се затвори за стрелба. Фернандеш се опита да му покаже как се прави, но не сполучи в изстрела си от 23 метра.

В 88-та минута Борусия пропусна невероятно положение. Обамеянг се изстреля по лявото крило и се поколеба дали да стреля или да подава. в крайна сметка той потърси свой съотборник, но шутът на Хофман прелетя над напречната греда. После Мхитарян се полакоми и опропасти нова чудесна акция на "жълто-черните". В добавеното време пропуски направиха Обамеянг и Гроскройц.

 

Фрайбург - Борусия Дортмунд  0:1

0:1  Себастиан Кел - 58'


Фрайбург:  Бауман, Кърмаш, Гинтер, Зорг, Гюнтер, Фернандеш, Шустер (Коклен - 76'), Шмид, Дарида (Керк - 66'), Мемеди, Цулехнер (Клаус - 70')

Дортмунд: Вайденфелер, Хумелс, Сократис, Пишчек, Шмелцер, Кел, Шахин (Кирх - 63'), Гроскройц, Мхитарян (Фридрих - 93'), Обамеянг, Шибер (Хофман - 74')