Борусия Дортмунд сътвори голяма издънка на своя "Сигнал Идуна Парк", след като загуби с 1:2 от Борусия Мьонхенгладбах.

Рурците допуснаха първа загуба на свой терен срещу този противник от 1998 година.

В този двубой момчетата на Юрген Клоп не показаха добър футбол и нямаха идея какво да правят в атакуващ план.

Гладбах пък се намираше в доста слаба форма от началото на годината, но все пак успя да блесне и да постигне втoра победа над Дортмунд през този сезон.

Рафаел и Крузе откриха за гостите в 31-ата и 40-ата минути, а Йожич оформи крайното 1:2 в 77-ата минута с втория си гол в три мача за тима. Домакините стигнаха и до втори гол, който бе отменен заради спорно нарушение срещу Тер Стеген oт страна на Левандовски.

На всичкото отгоре гостите играха с човек по-малко през последните 23-24 минути, след като Нордтвейт получи втори жълт и червен картон.

След този мач Дортмунд е 2-и в класирането с 48 точки.
 



Гостите от Гладбах бяха доста близо до откриване на резултата в началните минути, след като Херман отправи прекрасен удар от диагонала, но топката не намери очертанията на вратата.

През следващите минути играта се пренесе в средата на терена и опасните ситуации пред двете врати липсваха.

В 21-ата минута Шмелцер центрира в наказателното поле, но нямаше кой да засече топката, макар че имаше доста футболисти на тима в него.

Две минути след това Хумелс направи великолепен пробив и излезе очи в очи срещу Тер Стеген, но стражът излезе навреме и изби топката.

Шахин пък се "събуди" след великолепно воле от границата на наказателното поле, което влизаше във вратата, но топката се удари в тялото на Крамер.

Последваха удари на Хумелс и Пишчек няколко минути след това, които обаче бяха блокирани.

Обамеянг можеше да вкара красив гол с прекрасен удар от няколко метра в 30-ата минута, но топката срещна напречната греда.

Гостите малко изненадващо откриха резултата в 31-ата минута. Херман прати топката в малкото наказателно поле на близката греда. Рафаел пък си спря топката с крак, а тя влезе във вратата. Самият футболист на Гладбах също остана изненадан от попадението си.

В 38-ата минута младокът Хофман отправи силен удар от фаул, от диагонала, но топката мина на около метър встрани вратата.

Две минути по-късно Крузе вкара първия си гол в последните си 9 мача и така Гладбах поведе с 2:0. Той получи топката в наказателното поле, след което направи за смях Пишчек и излезлия да го пресрещне Вайденфелер, след което прати кълбото в опразнената врата.

След почивката Рафаел бе близо да направи преднината на гостите класическа. След контраатака за Гладбах той напредна и навлезе в наказателното поле, но ударът му бе неточен.

В следващите минути домакините наложиха натиск на противника, но трудно стигаха до интересни ситуации.

В 53-ата минута Крузе отправи удар от дистанция, но стражът на Дортмунд бе на мястото си. Отчаянието принуди Обамеянг да стреля от дистанция три минути по-късно. Тер Стеген без проблеми улови топката. Гроскройц засече с глава центриране на Хофман в 57-ата минута, но прати топката над вратата.

След груба грешка в халфовата линия на Дортмунд, Херман отне топката и с лекота премина през Хумелс, след което видя Рафаел в наказателното поле, но последният се засуети. Гостите стигнаха и до още една опасност, но в 60-ата минута волето на Херман профуча покрай вратата.

В 63-ата минута Обамеянг отправи удар от фаул, но топката срещна стената. При добавката се случи същото.

Три минути след това Левандовски най-после стигна до положение. От няколко метра той отправи силен удар, но Тер Стеген с прекрасна изява изби топката.

Безпомощната игра в атака на домакините продължи. В 68-ата минута Дукш отправи удар от дистанция, който стражът на гостите без проблем улови.

В 68-ата минута Нордтвейт получи втори жълт и червен картон, като си изкара двата картона в рамките на 1-2 минути. Вторият бе за грубо нарушение, а първият за разкарване на топката.

В 73-ата минута удар на Левандовски бе блокиран от противников футболист и  двете ръце, но съдията не отсъди дузпа. Такава и не трябваше да има, тъй като съприкосновението бе напълно неволно.

Въпреки численото си превъзходство домакините продължаваха да правят грешка след грешка.

В 77-ата минута Йожич намали резултата и върна отбора си в играта. След изпълнение на корнер топката достигна до сърбина, който отправи удар от границата на наказателното поле. При удара му топката срещна коляното на Домингес и така си промени траекторията, за да влезе във вратата.

В 87-ата минута на терена се случи нещо доста спорно. Дортмунд вкара попадение чрез Дукш, но то бе отменено, тъй като според рефера Левандовски е извършил фаул срещу Тер Стеген. До края нямаше повече попадения.

БОРУСИЯ Д - БОРУСИЯ М 1:2
0:1 Рафаел 31'
0:2 Крузе 40'
1:2 Йожич 77'

БОРУСИЯ Д: Вайденфелер, Хумелс, Пишчек (67 - Дукш), Папастатопулос, Шмелцер, Кел, Шахин, Гроскройц, Хофман, Обамеянг (82 - Шийбер), Левандовски

БОРУСИЯ М: Тер Стеген, Демс, Щранцъл, Домингес, Аранго, Рафаел (89 - Броерс), Нордтвейт, Херман (79 - Руп), Корб, Крамер, Крузе (75 - Маркс)