Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп обяви каква е рецептата за успех срещу Реал Мадрид. Според ексцентричния специалист, неговите момчета трябва да покажат, че имат топки...

"Гледал съм стотици мачове на Реал Мадрид в последните години и не се сещам за нито един, в който те са нямали голово положение. Ние трябва да имаме топки. В повечето мачове на това ниво сме показвали, че ги имаме", сподели Клоп.

"Имаме идея какво да правим, но в крайна сметка всичко зависи от това колко смело ще играят футболистите ми на този стадион, който е впечатляващ. Ние също имаме впечатляващ стадион, но този също е готин."

"Знаете колко много проблеми имаме този сезон с контузени футболисти, но разполагаме с млади играчи, които имат възможността да израснат. Отсъствието на Левандовски? Впрочем, точно испански съдия му показа този спорен жълт картон, заради който Роберт пропуска днешната среща."

"За разлика от миналия сезон, през тази кампания сме без Марио Гьотце и Илкай Гюндоган, които са сред най-добрите полузащитници в света. Без тях е трудно да бъдем на нивото на Реал Мадрид."

"Но всичко в нашата история започна с това, че искахме да станем най-неудобният противник за всеки. Да се защитаваме с всички сили и ако губим, това да стане след като мачът е приключил, не преди това."

"Какво спечелихме през този сезон? Темпо! Обамеянг е стрела, Мхитарян е стрела. Ройс тича бързо... Не трябва да ни бъде оставено свободно пространство, защото в противен случай ние причиняваме болка", завърши своето изказване Юрген Клоп.