Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп вярва, че неговите момчета имат силите поне за почетна победа срещу Реал Мадрид в утрешния реванш между двата тима. Испанците победиха с 3:0 преди седмица и вече докосват полуфиналите на Шампионската лига.

"Не мисля, че е трудно да изберем подход за утрешния двубой. В Мадрид записахме резултат, който не ни оставя големи шансове да продължим напред. Реал е един от фаворитите в турнира", заяви Клоп на днешната пресконференция.

"Както винаги, ние ще дадем всичко от себе си, за да победим. Не мога да разбера защо толкова много хора казват, че ние трябва да вкараме ранно попадение и да поведем в първите пет минути на мача. Да, смятам, че моят тим показа топки и в първия мач. Допуснахме грешки в защита, но им позволихме да играят."

"Не знам колко чудеса са се случили, след като се е говорило за тях. Нямаме право да говорим за това, но имаме право утре да дадем всичко то себе си и да играем с хъс. Ако по някакъв начин се класираме - чудесно. Ако не успеем, искаме да се сбогуваме с турнира с достойнство."

"Не е проблем да излезеш срещу Реал, но ако не се раздаваш напълно, ще получиш повече от три гола. А аз не искам това. В Мадрид не играхме добре, но въпреки това имахме доста добри положения. Не се защитавахме добре и не използвахме шансовете си. сега искаме да променим това."

"През миналия сезон играхме на финала, през този сезон изглежда, че ще отпаднем на четвъртфиналите. Но все още не сме отпаднали. Към момента ние сме нещо като специалисти по вторите полувремена, а втората част на сблъсъка с Реал е утре. Искаме да спечелим", каза още Клоп.