Полузащитникът на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган удължи договора с клуба за още един сезон и ще носи фланелката на тима поне до лятото на 2016 година.

23-годишният техничар пропусна целия сезон, като той взе участие само в 56 минути в първия кръг на Бундеслигата, след което бе тръшнат от прищипан нерв в гърба.

"Много сме доволни от преподписания договор, с оглед контузията на Илкай. Надяваме се, че той ще успее да покаже потенциала си през следващия сезон", заяви спортният директор на клуба Михаел Цорк.

Самият футболист добави: "Благодаря, че моят клуб ми даде възможността да продължа да бъда част от този специален отбор. Ще дам всичко от себе си, за да мога да помогна на своите колеги. Посрещам с оптимизъм близките седмици и месеци".

Напоследък се спекулира, че Гюндоган ще се завърне на терена. Той започна леки тренировки, но през изминалата седмица треньорът на Борусия Юрген Клоп заяви, че сезонът за Гюндоган вече е приключил.

Опорният полузащитник на "жълто-черните" бе един от най-добрите футболисти на своите през сезон 2012/13. Към него сериозен интерес имаше от Реал Мадрид, Барселона и Манчестър Юнайтед. Той имаше договор с Борусия до лятото на 2015 година, преди да преподпише.