Асът на Борусия Дортмунд Марко Ройс увери, че остава в редиците на германския вицешампион и през следващия сезон.

Както е известно, Ройс е желан от редица силни европейски отбори, а преди седмици халфът на Байерн Марио Гьотце наля масло в огъня с коментара, че Ройс мечтае от доста време за Манчестър Юнайтед.

"Със сигурност мога да потвърдя, че през сезон 2014/15 ще играя за Борусия Дортмунд. Няма нужда постоянно да заявявам, че се чувствам щастлив тук", отсече Ройс пред списание "Шпорт Билд".

От изданието засегнаха темата с клаузата за откупуване, залегнала в договора на острието. Той може да бъде откупен за 35 милиона евро през лятото на 2015 година. Договорът на футболиста е до 30 юни 2017 година.

"Докато за мен тази тема не стои на дневен ред, няма как да ми повлияе по какъвто и да е начин. Моята мечта винаги е била да бъда професионален футболист на Дортмунд и да играя на този стадион. Сега съм в Дортмунд е се чувствам прекрасно", добави Ройс, който завърши сезона в Бундеслигата с 16 гола и 14 асистенции.

Предполага се, че от Дортмунд вече работят усилено по въпроса за заличаване на въпросната клауза. Очаква се босовете на "жълто-черните" да вдигнат заплатата на Ройс от 5 на 7 милиона евро на сезон.

Точно 5 милиона евро получаваше на стадион "Сигнал Идуна Парк" през миналия сезони  Марио Гьотце, за когото списание "Шпорт Билд" твърди, че в момента е най-скъпоплатеният футболист на Байерн, заедно с Франк Рибери. Двамата прибират по 12 милиона евро на сезон.