Силните фигури в Борусия Дортмунд, в лицето на изпълнителния директор Ханс-Йоахим Вацке, спортния директор Михаел Цорк и наставника Юрген Клоп, поздравиха Бундестима за четвъртата световна титла.

"Поздравления за целия отбор, представянето ви беше изключително. Бяхте възнаградени за вашите усилия. Станахме свидетели на напрегнат финал, в който нашият отбор изтръгна победата", заяви Ханс-Йоахим Вацке, цитиран в сайта на клуба.

Спортният директор Михаел Цорк коментира: "Тази титла е заслужена награда за развитието на отбора в хода на световното първенство. Германия показа най-добрия футбол, впечатлявайки във всички аспекти. Радвам се за играчите на Борусия. За Матс, който изигра страхотен турнир, но и за всички останали, които помогнаха от пейката за успеха. Мисълта за отбора е над всичко. Този успех отразява възхода на германския футбол през последните години".

Треньорът Юрген Клоп отсече: "Много съм горд с момчетата, те се представиха фантастично на световното. Беше страхотно да се види как всички те празнуваха заедно този успех. Нямаме търпение да поздравим нашите световни шампиони, когато си дойдат в Дортмунд".

Звездата на Борусия Марко Ройс остана трогнат от жеста на бившия си съотборник Марио Гьотце, който държеше негова фланелка на терена и по време на награждаването снощи.

"Поздравявам целия отбор! Вашата мечта се сбъдна! Братле, благодаря ти за жеста", написа Марко Ройс в Туитър, обръщайки се към героя от финала срещу Аржентина Марио Гьотце.