Борусия Дортмунд и Оснабрюк завършиха 1:1 в приятелска среща, която се игра на стадион "Оснател-Арена" пред около 13 000 зрители.

Наставникът на Борусия Юрген Клоп заложи на възстановения от контузията си в коляното Невен Суботич в защита. По крилата действаха Хофман и Гиау, а Жи започна в средата на терена.

В самото начало Гиау пробва изстрел от петнайсетина метра, но той се оказа неточен. После и домакините опитаха своя късмет чрез Фрайбергер, но без успех.

Вратарят на Оснабрюк Франк Леман не успя да изчисти по най-добрия начин, подарявайки топката на Йонас Хофман, но неговият удар мина на педя от десния страничен стълб.

В средата на първото полувреме Борусия изпусна страхотна възможност. Жи пробва центриране, но не успя да направи добър контакт с топката и тя се насочи застрашително към горния ляв ъгъл, но Леман спаси в последния момент.

В 34-тата минута третодивизионният тим изненадващо откри резултата. Реферът видя задържане на Жи срещу Фелдхаан в пеналта и посочи бялата точка. Потърпевшият нямаше проблеми с реализирането на дузпата. Тогава феновете на Оснабрюк започнаха да пеят закачливи песни, една от които беше "Без Гроскройц нямате шанс срещу нас".

Отговорът на Борусия на терена бе повече от комичен. Пиер-Емерик Обамеянг хвана топката от воле, но за малко да я изкара извън стадиона, предизвиквайки бурен смях по трибуните. Последва центриране на Обамеянг към Жи, но неговият удар бе изчистен пред голлинията от Одентал.

Клоп пусна изцяло нов състав след почивката. Дебют направи Чиро Иммобиле, а зад него действаше българския футболист Едисон Йорданов. Италианецът веднага пробва мощен удар, но беше блокиран. Малко по-късно стрелецът опита нов удар, след пас на Йорданов.

Нещата се дойдоха по местата в средата на второто полувреме, когато Хенрих Мхитарян развинти цели шестима футболисти на съперника със солова акция и мушна топката в мрежата за 1:1.

В 87-та минута Чиро Иммобиле получи отлична възможност да вкара победния гол, но от близко разстояние стреля право във вратаря на домакините Фернандес.

 

Оснабрюк - Борусия Дортмунд  1:1

1:0  Фелдхаан - 34', дузпа

1:1  Хенрих Мхитарян - 65'

 

Титулярен състав на Дортмунд: Бонман, Пишчек, Станкович, Пишчек, Шмелцер, Бендер, Кирх, Хофман, Гиау, Жи, Обамеянг

Дортмунд II полувреме: Аломерович, Хорншу, Нарей, Цимерман, Бандовски, Кел, Йожич, Хардер, Йорданов, Мхитарян, Иммобиле