Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп категорично отхвърли възможността клубът да се раздели с големите си звезди Матс Хумелс и Марко Ройс, които са свързани с почти всички европейски колоси.

Още по темата

 

По-рано вестник "Мирър" информира, че Хумелс е отказал оферта от Барселона, защото иска да заиграе в Манчестър Юнайтед. Изданието дори спекулира за трансферна сума от 16 милиона паунда.

"Мога да уверя всички, че дори няма минимален знак, че Матс Хумелс и Марко Ройс искат да напускат. Двамата ще играят със сигурност в Дортмунд през новия сезон. Сега за какво става дума? Матс в Юнайтед? За колко, 20 милиона евро? При подобни суми без това бързо можете да забравите за него", отсече Клопо, цитиран от вестник "Рур Нахрихтен".

"От месец септември на пейката и на трибуните ще стоят футболисти, които биха играли в други отбори. Но седмица по-късно същите тези футболисти могат да бъдат в титулярния ми състав. Трябва да сме готови за всякакви ситуации. Не мога без емоции. Знам как изглежда лицето ми, когато показвам емоции, но мога да ви уверя, че става дума за желание за справедливост, нищо повече."

"Времето като активен футболист? Имаше период, в който играех за Рот-Вайс Франкфурт. Това беше нещо като смесица между Хофенхайм, Леверкузен и Волфсбург - богат покровител, който плащаше всичко и десет фена. И един от тях постоянно ме псуваше."

"Кой е моят пример в треньорската професия? Със сигурност не е Драгослав Степанович. Веднъж той ми каза, че съм любимият футболист на съпругата му и дъщеря му, но няма как да ме пусне да играя. При него можех да стоя половин година с дънки на пейката и пак нямаше да разбере. Моят пример е Волфганг Франк, който за съжаление си отиде твърде рано", завърши своя коментар Клоп.