Халф-бекът на Борусия Дортмунд Кевин Гроскройц удари рамо на Бастиан Швайнщайгер, след като лидерът на Байерн и Германия ядоса хиляди фенове, пеейки "Борусия Дортмунд, кучи синове".

Още по темата

 

"Ей, Швайни! Това, което направи не беше готино, но аз разбирам обяснението ти и никога няма да забравя това, което си направил за мен! Всеки човек прави грешки и затова темата трябва да бъде приключена", написа Гроскройц под своя снимка, на която е заедно с Швайнщайгер.

Според вестник "Билд" Гроскройц дори е присъствал на партито, на което Швайни даде тон на песента, в която е накърнена честта на Борусия Дортмунд.

Двамата футболисти станаха близки покрай Мондиал 2014. С цел сплотяване на колектива, германските национали бяха разделени на мини-лагери, с различна клубна принадлежност.

Така например Гроскройц попадна в къща с Швайнщайгер. Заедно с тях бяха двамата футболисти на Шалке Юлиан Дракслер и Бенедикт Хьоведес, както бившият вратар на "миньорите" и настоящ на Байерн - Мануел Нойер.

Именно Швайнщайгер застана плътно до Гроскройц след серията от скандали, които играчът на Дортмунд забърка преди световното. Той замери фен на Кьолн с дюнер  в лицето, после се сби с непознати и препика колона в хотел.

"Съставът на нашия лагер беше доста необичаен. Но навярно той е бил пример за това, че националният отбор трябва да премине границите на клубните отбори, за да функционира перфектно. В противен случай със сигурност нямаше да спечелим четвърта звезда за Германия. Особено съм благодарен на Бастиан Швайнщайгер,който ми помагаше още от първия ден и ме надъхваше, когато отново не играех. С него станахме приятели по време на лагера. Той дори ме поздрави за рождения ден със специално видео", сподели Гроскройц пред списание "Кикер".

Следващата среща между Басти и Кевин ще бъде на 13 август, когато Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен излизат в поредния горещ сблъсък помежду си, този път за Суперкупата на Германия.