Най-силните германски отбори Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд подновиха медийната престрелка един срещу друг.

Изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге заяви пред вестник "Велт ам Зонтаг", че Борусия трудно ще задържи звездата си Марко Ройс.

"В Борусия Дортмунд ще им бъде много трудно да премахнат клаузата за откупуване. Към футболиста има много запитвания от европейски грандове", сподели Румениге.

Изпълнителният директор на дортмундци Ханс-Йоахим Вацке веднага му отговори: "Нямам представа какво го кара да мисли за Борусия Дортмунд. Но той е свободен да говори каквото си иска".

Причината: клаузата за откупуване, заложена в договора на Ройс. Острието е обвързан с Борусия до 2017 година, но още догодина може да бъде откупен срещу 35 милиона евро. Сума, която не е никакъв проблем за "акулите" на пазара.

От Дортмунд се опитват да сключат нов договор с Ройс. В края на миналия сезон клубът му предложи увеличение на заплатата от пет на седем милиона евро, с цел заличаване на клаузата за откупуване. Националът отказа категорично.

Тогава близкият приятел на Ройс Марио Гьотце наля масло в огъня като призна, че Ройс мечтае за любимия си Манчестър Юнайтед. В близките седмици се очаква босовете на Борусия да започнат нови преговори със своя футболист.