Борусия Дортмунд успя да постигне победа с минималното 1:0 над италианския Киево Верона в контролна среща, която е част от подготовката и на двата тима за новия сезон.

"Рурците" започнаха мача в атака с новите попълнения Чиро Иммобиле и Адриан Рамос, като Юрген Клоп заложи на експериментални състави и за двете полувремена, като даде шанс на доста младоци. Мачът пък се игра в Алтах, Австрия, където и двата отбора карат подготовката си.

Първото добро положение бе за "Летящите магаренца" и в 20-ата минута Хатемай отправи снаряд от дистания, но Лангерак се намеси убедително и изби топката при удара му.

Три минути след това италианците имаха нова възможност, този път чрез Лазаревич, но за щастие на германците топката попадна право в ръцете на техния вратар.

Дортмундци също отговориха със страхотен шанс и след една добра атака Маруока бе намерен на чудесна позиция, непокрит в наказателното поле, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Малко преди почивката пък удар на Шмелцер с глава след центриране на Рамос премина над напречната греда. След почивката немците започнаха по-активно, но головите положения липсваха.

Все пак Борусия откри резултата в 73-ата минута след гол на Обемаянг. Йоич центрира прекрасно в наказателното поле, а топката прескочи Бендер на далечната греда при опита му да я вкара с глава в мрежата. За щастие на германците обаче Обамеянг бе на точното място и с плътен удар от близка дистанция реализира и на практика донесе успеха на тима си.

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - КИЕВО 1:0
1:0 Обамеянг 73'

Борусия 1-о полувреме: Лангерак, Пишчек, Суботич, Цимерман, Шмелцер, Маруока, Амини, Кел, Хофман, Иммобиле, Рамос

Борусия 2-о полувреме: Бонман, Книщок, Цимерман, Сократис, Гюл, Бендер, Маруока, Йоич, Кирх, Обамеянг, Жи