Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке обвини своя колега в Байерн Карл-Хайнц Румениге, че увеличава напрежението между двата клуба.

Както е известно, Румениге наля масло в огъня като заяви, че всъщност клаузата за откупуване на Марко Ройс е 25 милиона евро, вместо тиражираните до момента в медиите 35 милиона евро.

Освен това Румениге бе заявил преди няколко дни, че Борусия Дортмунд много трудно ще успее да задържи своята суперзвезда, с оглед големия интерес към Ройс от редица европейски колоси.

"Борусия Дортмунд забелязва с явно раздразнение, че Карл-Хайнц Румениге коментира вътрешни за нашия клуб въпроси пред медиите на всеки три дни", отсече Вацке пред официалната страница на "жълто-черните" в интернет.

"Ние сме сигурни, че целта на подобни изказвания е ясна на всеки човек, който се интересува от футбол. Със своето поведение Карл-Хайнц Румениге е на път да развали и без това напрегнатите отношения между Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен."

"В ролята на работодател ние ще продължим да спазваме политиката да не информираме обществеността за детайлите по договорите на нашите служители", добави Вацке.