Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке заяви, че взаимоотношенията му с изпълнителния директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге окончателно са приключили.

Причина за това са поредицата от коментари на Румениге по адрес на Марко Ройс. Босът на баварците наля масло в огъня на два пъти през последните дни. Той първо заяви, че Дортмунд трудно ще задържи Ройс, а след това загатна, че клаузата за откупуване на звездата е едва 25 милиона евро.

"Дълго време нашите взаимоотношения бяха чисто професионални и делови. Към момента смятам, че нашите отношения са приключили", сподели Румениге пред списание "Шпорт Билд".

"Нямаш право да говориш пред медиите за предполагаеми договорни параметри на служителите на конкурентна компания. Без значение как се казва тази компания. Подобно нещо не се прави от нито един друг клуб в Бундеслигата."

"Мога да ви дам пример с Тони Кроос. Никой в цяла Германия не спекулираше дали този футболист ще заиграе в Реал Мадрид от новия сезон, защото това не ни касаеше. Не ценя високо хора, които се държат по този начин", добави Вацке.