Арсенал се интересува от защитника на Борусия Дортмунд Сократис Папастатопулос, твърди вестник Мирър.

26-годишният футболист е бил предложен на "Артилеристите", които имат остра нужда от защитник след продажбата на капитана си Томас Вермаелен на Барселона.

Борусия Дортмунд е склонна да се раздели с гръцкия бранител, но иска за него 20 милиона лири. Арсенал обаче не смята, че Сократис струва толкова много и е склонен да плати 12 милиона лири.

Самият играч е резерва в тима на Юрген Клоп, където титуляри в центъра на защитата са Невен Суботич и Матс Хумелс. Затова е възможно германският тим да отстъпи от първоначалните си искания и в крайна сметка трансферът да се осъществи.

Същевременно френският вестник Л'Екип твърди, че Арсенал преговаря с ПСЖ за халфа Адриен Рабио. 19-годишният футболист има само година до края на договора си с парижани и отказва да го поднови, тъй като не е доволен от перспективите си в клуба.

Затова от ПСЖ логично предпочитат да го продадат през това лято, за да вземат някаква трансферна сума и да облекчат бюджета си предвид санкциите от УЕФА заради финансовия феърплей.

Арсенал обаче не е готов да даде 20 милиона лири, колкото се спекулира, че искат от ПСЖ.