Шинджи Кагава се завърна в Борусия Дортмунд, бе потвърдено на официалния сайт на германския отбор.

25-годишният халф изкара два неуспешни сезона с фланелката на Манчестър Юнайтед, след като през 2012-та година премина на "Олд Трафорд" с трансфер за около 14 милиона лири.

Контузии също попречиха до голяма степен да се наложи в титулярния състав на английския клуб. След идването на Луис ван Гаал начело на Юнайтед бе извършена чистка, като в крайна сметка японецът се оказа един от засегнатите футболисти.

С екипа на Юнайтед той записа общо 57 мача във всички турнири, в които отбеляза 6 гола.

Сега той се завърна в Борусия, където прекара в периода 2010-2012-та година. Той подписа договор до 2018-та година, като по неофициални данни германците ще платят около 7 милиона лири на Юнайтед.

"В последните няколко дни за първи път се появи възможност да реализираме трансфера на Шинджи Кагава от Манчестър Юнайтед. Разбира се, избрахме да имаме неговите огромни качества отново", коментира спортният директор на Дортмунд Михаел Цорк пред официалния сайт на клуба.

"Шинджи Кагава е технически надарен креативен футболист. Той искаше да се върне в Борусия Дортмунд и ние сме сигурни, че с почивка и време и признание той ще получи нужното да се справи с нередовните възможности за работа в последните две години, за да се върне на най-високото ниво", заяви президентът на клуба Ханс-Йоаким Вацке.

Самият Кагава пък каза:

"Аз вече бях казал в деня на напускането ми, че главата Борусия Дортмунд не е завършена за мен. Исках да сбъдна мечтата си да играя във Висшата Лига. Сега съм щастлив да съм отново в Дортмунд. Това е страхотен отбор, има луда подкрепа и уникални фенове. Борусия е като семейство. Горд съм, че те не ме забравиха и аз отново съм там, където принадлежа".