Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп заяви, че Арсенал се е подсилил с изключително класни попълнения през този сезон.

Германският тим и "Артилеристите" отново се паднаха в една група в Шампионската Лига, след като на два пъти в последните 3 сезони вече бяха заедно.

За пореден сезон и двата тима са сериозно променени, като според Клоп идването на Алексис Санчес и Дани Уелбек в Арсенал е от голямо значение.

Утре Борусия посреща Арсенал в първия мач от груповата фаза на турнира и Клоп анализира ситуацията в двата тима.

"Арсенал привлече две изключителни попълнения в лицето на Дани Уелбек и Алексис Санчес. Те ще им дадат още повече скорост", коментира Клоп в интервю пред английския вестник Ивнинг Стандарт.

"Очаквам те да опитат да използват тази скорост в мача срещу нас. Но преди всичко и двата отбора ще бъдат фокусирани върху това да се защитават добре".

"Дали Арсенал може да спечели Шампионската Лига? Скорошната история показва, че на финалите винаги има един фаворит и един скрит фаворит като Атлетико Мадрид миналия сезон и ние преди това".

"Не мога да кажа кои са фаворитите сега. Разбира се, Челси, Реал Мадрид или ПСЖ винаги ще бъдат споменавани. Може би и Арсенал, кой знае. Със сигурност не бих посочил моя отбор".

"Прави сте, че имахме много контузии през миналия сезон и сега също ситуацията не е по-добра. Липсват ни играчи като Нури Шахин, Оливер Кирх, Жи, Гюндоган, Блашчиковски и Марко Ройс. Но въпреки това смятам, че имахме успех миналия сезон, тъй като постигнахме всичките си цели. И за този сезон целите ни са подобни - основно да излезем от групата в Шампионската Лига, да постигнем директно класиране за следващия сезон в Шампионската Лига и да стигнем финала за купата на Германия в Берлин отново".

"Много съм доволен от връщането на Шинджи Кагава. С неговата бърза смяна на скоростта в малки пространства това ще помогне много на нашата игра. Той може да създава и да вкарва голове. И за съжаление, знаем че Марко Ройс ще бъде извън игра 4 седмици, така че трансферът на Кагава бе още по-навременен".