Капитанът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс за пореден път увери, че се чувства щастлив на стадион "Сигнал Идуна Парк" и не смята да приема офертата на най-силните отбори в света.

През лятото един от най-добрите футболисти на световния шампион Германия бе свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед, а испанските гиганти Барселона и Реал Мадрид отдавна следят централния бранител.

"Това, което имам в Борусия е наистина уникално. Приятно е да знаеш, че клубове като Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид или Барселона се интересуват от теб. Приемам го за комплимент, но това не ми оказва влияние по какъвто и да е начин", започна Хумелс пред "Бундеслига Магазин Интернешънъл".

"Аз печеля достатъчно пари в Дортмунд. Винаги ще се намери клуб, който да е готов да плати повече от Борусия. Но аз дължа много на моя отбор за развитието ми. Смятам, че това което получавам тук е достатъчно за мен."

"И ако един ден реша да заиграя в чужбина, парите няма да бъдат причината да го сторя. Дори не мисля за такъв вариант в момента. Имаме да свършим още много неща в Борусия."

"Има велики футболисти, които са играли само за един клуб през цялата си кариера - Паоло Малдини за Милан, Стивън Джерард за Ливърпул. Щях да се радвам много за Джерард, ако беше спечелил титлата в Англия с Ливърпул. Меси също винаги е играл за Барселона. Бастиан Швайнщайгер и Томас Мюлер навярно ще останат завинаги в Байерн."

"Хората често говорят за проекта на Дортмунд, но честно казано тази дума не ми харесва. Тя е прекалено лишена от емоция и звучи твърде технически. Тук съм от 6 години и половина. Много по-вълнуващо и трудно е да печелиш трофеи в ролята на аутсайдер."

"Всеки може да печели титли с 25 суперзвезди в състава. В Борусия Дортмунд всеки отделен играч носи по-голяма отговорност, но и има повече възможности. Трудно е да печелиш трофеи с Борусия, но е възможно. И когато това се случва, чувството е неописуемо."

"Когато ние спечелихме титлата за втори път през 2012 година, всеки един от нас можеше да отиде където си поиска. Но аз си казах - не, това, което ние имаме тук е нещо наистина уникално. Щастлив съм тук."

"Не се случва много често да намериш отбор, в който хората да са истински приятели помежду си. Ако си получил възможността да играеш на толкова високо ниво с твоите приятели, трябва да останеш на това място колкото се може по-дълго време", завърши Хумелс.