Последният в класирането Хамбургер поднесе сензацията на кръга в Бундеслигата, след като победи с 1:0 Борусия Дортмунд на неговия "Сигнал Идуна Парк".

Единственият гол в мача вкара Пиер-Мишел Ласога в средата на първото полувреме след страхотна асистенция на Николай Мюлер.

До края на мача Борусия имаше преимущество, но не създаде нито едно чисто голово положение. Особено след средата на второто полувреме пък гостите имаха един куп опасни контраатаки и можеха на няколко пъти да отбележат втори гол, но не бяха прецизни.

Това бе първа победа от началото на сезона за Хамбургер, благодарение на което тимът се отлепи от последното място в класирането. За Дортмунд пък това бе 4-та загуба в 7 мача.


Борусия наложи контрол върху мача от самото начало, но сякаш не играеше на максимални обороти и не притесняваше особено защитата на гостите.

При една от редките креативни атаки Кагава показа добра игра в центъра на терена и пусна извеждащ пас към Адриан Рамос, но играч на Хамбургер подпря рамо в рамо нападателя и му попречи да нанесе удар.

Хамбургер излезе напред в резултата в 35-та минута. Адриан Рамос загуби топката в центъра на терена и гостите започнаха контраатака. Николай Мюлер заобиколи последния защитник и изскочи сам срещу вратаря. След това без да се лакоми поднесе настрани за Пиер-Мишел Ласога, който спокойно вкара на празна мрежа.

Дортмунд опита да отвърне и имаше териториално преимущество, но без да създаде голово положение. Мюлер пък продължаваше да е много опасен и след като получи хитър пас зад защитата изпревари Вайденфелер и опита да стреля от малък ъгъл към мрежата, но вратарят успя да се хвърли назад и да избие.

След почивката нищо не се промени - играта се водеше предимно в половината на Хамбургер, но така и не се стигаше до никакви чисти положения за гол. За сметка на това в 62-та минута Хамбургер бе много близо до втори гол. След центриране от фаул Хайко Вестерман отклони опасно с глава, но Вайденфелер се хвърли и направи страхотно спасяване с една ръка от голлинията.

Три минути по-късно гостите имаха още една чудесна възможност, когато Ласога получи извеждащ пас от централната линия зад защитата, но си поведе настрани и бе застигнат от защитник пред наказателното поле.

Защитата на Дортмунд бе все по-разпиляна и в 69-та минута влезлият като резерва Золтан Щибер бе изведен в свободно пространство отляво. В центъра непокрит тичаше негов съотборник, но унгарецът не можа да му подаде точно и Хумелс пресече.

След центриране от крилото на Шмелцер Адриан Рамос нанесе първия си точен удар в мача, засичайки с глава, но Дробни внимаваше и спаси. В следващата ситуация Йожич нанесе хубав удар извън наказателното поле, но топката мина на метър покрай вратата.

Хамбургер имаше възможност след корнер, като след центрирането Янсен овладя топката и нанесе хубав удар със завъртане, но за късмет на Дортмунд топката срещна задника на защитник и рикошира покрай вратата.

Дортмунд качи оборотите и Рамос излезе на стрелкова позиция отляво в наказателното поле, но ударът му бе спасен от Дробни. Малко след това влезлият като резерва Имобиле можеше да вкара с първото си докосване в мача като стреля покрай вратаря, но топката се търкули на сантиметри покрай страничната греда.

В защита обаче домакините продължиха да са разконцентрирани и допуснаха пореден играч да изскочи зад защитата. Холтби изпревари Вайденфелер и го заобиколи с топката, но от малък ъгъл не можа да стреля точно в мрежата.

Обамеянг имаше възможност, след като Пишчек му поднесе топката в наказателното поле, но той уцели защитник пред вратата. След това пък французинът стреля неточно от воле след дълго центриране към втората греда.

 

Борусия Дортмунд - Хамбургер 0:1

0:1 Ласога 35

Борусия: Вайденфелер, Хумелс, Сократис, Шмелцер, Дурм (68 Пишчек), Кел, Бендер (46 Йожич), Кагава, Гроскройц (78 Имобиле), Обамеянг, Адриан Рамос

Хамбургер: Дробни, Дикмайер (66 Щибер), Вестерман, Джору, Остржолек, Янсен, Арслан, Холтби, Бехрами, Николай Мюлер, Ласога (83 Жиранек)