Ливърпул проявява много сериозен интерес към полузащитника на Борусия Дортмунд и националния отбор на Германия Марко Ройс, пише английското издание "Мирър".

Мениджърът на "Мърсисайдци" Брендън Роджърс иска да укрепи атаката на отбора си и се е спрял на 25-годишния германец за потенциално ново попълнение.

Проблемът обаче е, че Байерн Мюнхен също проявява интерес към Ройс и ще направи всичко по силите си, за да го привлече в редиците си.

Още не е ясно обаче, дали "Червените" ще атакуват Борусия с оферта за халфа през зимния или летния трансферен прозорец, но отборът има реален интерес към самия футболист. 

Преговорите за нов договор между германеца и ръководството на рурския тим в момента са в застой, така че това може да се окаже от голяма полза на заинтересованите отбори.

От Байерн пък вече намекнаха за интереса си към самия играч.

"Ако един германски национал има клауза за откупуване и договорът му изтича, Байерн е длъжен да помисли за него. Има много големи клубове, които биха се поинтересували от възможността да вземат Марко Ройс, но самият играч ще реши къде иска да продължи кариерата си", заяви президентът на отбора Карл-Хайнц Румениге.