Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке увери, че никога няма да уволни треньора Юрген Клоп, който се намира под напрежение след петте загуби на отбора в първите осем кръга на Бундеслигата.

"Напълно изключвам такъв вариант. Юрген винаги ще намери правилното решение. Освен това той е здраво свързан с нашия общ проект в Борусия Дортмунд", каза Вацке пред вестник "Билд".

"Аз винаги съм казвал, че нашият треньор сам ще определи края на своя престой в Борусия Дортмунд. Това си остава и занапред. Юрген е също толкова щателен и иновативен, колкото в първия си ден тук. Той не се е уморил и за една секунда, има все същата енергия."

"От години сме на огряната от слънцето страна и постигаме успех след успех. Защо трябва да се натоварваме само с негативни мисли при първата истинска спортна криза в отбора?"

"Дали има опасност да изпаднем? Това изобщо не е тема на разговори. Ние няма да изпаднем в такава опасност, но въпреки това ситуацията е доста сериозна."

"Предстои ни много здрава работа, за да излезем от тази ситуация. И тук визирам преди всичко футболистите. Те трябва да положат много усилия. Най-голямата грешка, която можем да допуснем в момента е да пренебрегнем кризата, през която преминаваме", каза още Вацке.