Кризата в Борусия Дортмунд става все по-дълбока. Жълто-черните загубиха у дома с 0:1 от Хановер. Това беше четвърто поредно поражение за Борусия в бундеслигата, като отбора няма победа в последните 6 кръга. В тях тима на Юрген Клоп има 5 загуби и едно равенство - 2:2 с Щутгарт.

Борусия пропиля половин дузина голови положения пред вратата на Хановер. В средата на второто полувреме гостите вкараха победния гол. Разписа се японеца Кийотаке директно от фаул.

Хановер сложи край на серията от 3 поредни загуби и има 13 точки в актива си, за да се изкачи на 7-а позиция. Борусия Дортмунд остава със 7 точки точно над зоната на изпадащите на 15-о място.

За Дортмунд тези четири поредни загуби в първенството са най-лошата серия от 2000 г. насам. Тогава отбора регистрира 6 поражения поред.



Борусия Дортмунд се справя отлично в Шампионската лига, където вече има 3 поредни победи, но в първенството нещата не стоят добре за играчите на Юрген Клоп. Жълто-черните загубиха четири от последните пет мача играни в събота. 

Борусия Дортмунд загуби последните 3 мача в първенството и има общо пет поражения, за да застане на 14-ото място в класирането точно над зоната на изпадащите. Играчите на Клоп вече са на 13 точки зад лидера Байерн. 

Хановер обаче не се представя по-добре. Отборът има четири загуби в последните 5 кръга. 

Клоп направи рокади в състава. След като Сократис игра ляв защитник срещу Галатасарай, сега на позицията се завърна Ерик Дурм, който бе възстановен. Адриан Рамос водеше атаката, а Чиро Имобиле и Шинджи Кагава останаха на пейката.

Първият шанс бе за Хановер. Бившият играч на Борусия Битенкорт стреля от воле след като Станкевичус хвърли тъч. Хубавият удар обаче не попадна в целта.

Борусия веднага отвърна. Ройс обърна посоката на атаката надясно към Пишчек, който подаде на Михтарян. Арменецът нагласи топката на левия си крак и стреля по земята към далечния ъгъл. Цилер обаче реагира добре и избив в корнер.

Атаките на Борусия ставаха все по-опасни. Ройс проби и подаде успоренно на вратата. Гюлселам обаче се хвърли и успя да отклони топката, която за малко не спря в собствената му врата.

Вратарят Цилер след това направи изумително спасяване. Ройс центрира от ъглов удар и Матс Хумелс засече топката с глава. Цилер се хвърли и успя да избие топката, която след това се отклони в напречната греда.

Доминацията на Борусия ставаше все по-голяма с течение на времето. В 39-ата минута Ройс проби отдясно и подаде към Обемеянг. Нападателят обаче нямаше възможност да стреля и върна топката към Ройс. Немският национал веднага стреля, но не уцели вратата.

На почивката нямаше голове и имаше само 2 точни удара за домакините и нито един за гостите.

След паузата Борусия продължи да атакува. Михтарян подаде надясно към Рамос, който не  можа да стреля, но топката отиде у Ройс, който имаше пространство. Ударът му в далечния ъгъл изглеждаше, че ще завърши с гол, но топката облиза гредата и излезе.

Напрежението се покачи, когато Михтарян и Шмидебах се сдърпаха при едно единоборство. Арменецът реагира на нарушението на съперника и трима души получиха жълти картони.

Вратарят на Хановер Цилер спасяваше положение след положение. Този път Пишчек получи пространство отдясно и центрира. Обемеянг опита да овладее, но топката остана зад него. Ройс стреля, но вратаря се хвърли и с пръсти успя да избие.

Проблемите на Дортмунд в атака бяха ясни още от предишните кръгове, но трудностите станаха още повече, когато Хановер поведе. Хироши Кийотаке бе автор на гола. Японецът изпълни прекрасно пряк-свободен удар с десния крак и прати топката в ъгъла. 

Хановер изведнъж стана опасен. Хоселу подаде зад защитата за Кийотаке, който стреля веднага. Ударът му беше във Вайденфелер и стража успя да избие. Веднага след това отново Хоселу бе близо до гол. Испанецът се измъкна от Хумелс и стреля ниско. Вайденфелер обаче изби с крак. Хоселу опита добавка, но не уцели вратата.

Дурм центрира отляво с десния крак, но топката мина над Ройс, за да попадне в Рамос. Нападателят успя да насочи удар с глава, но не уцели вратата. 

Пишчек опита да подари попадение на Хановер с един пас назад към Вайденхелер. Наложи се вратаря да се хвърля с шпагат в краката на Битенкорт, а след това Пишчек успя да изчисти.

Хановер поиска и дузпа малко преди кая. Битенкорт проби отляво и стигна до аутлинията, откъдето върна назад към Бриан. Французинът обаче бе изпреварен от Сократис, но топката се удари в ръката на защитника на Борусия. Сигнал от рефера не се получи.

В края на срещата гостите останаха с човек по-малко. Гюлселам бе изгонен за втори жълт картон. 

БОРУСИЯ Д - ХАНОВЕР 1:0
0:1 Кийотаке 62

Ч.к. Гюлселам (Хановер) 89

БОРУСИЯ Д: Вайденфелер, Дурм (77 Сократис), Суботич, Хумелс, Пишчек, Бендер, Ройс, Гюндоган (66 Кагава), Михтарян, Рамос (77 Имобиле)

ХАНОВЕР: Цилер, Станкевичус (73 Хирш), Марсело, Фелипе, Шулц, Кийотаке (73 Собиех), Битенкорт, Гюлселам, Шмидебах, Бриан (90 Шлаударф), Хоселу