Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс е взел решение да остане в Бундеслигата и през следващия сезон, като пред него има две опции- настоящия му отбор, или шампионът Байерн Мюнхен.

Това твърди списание "Кикер", което се позовава на анонимен източник, близък до футболиста. Ройс бил категоричен, че няма да играе в чужбина през следващия сезон, въпреки че представлява интерес за колоси като Реал, Барселона, Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Изданието допълва, че ръководството на Борусия се опитва яростно да елиминира клаузата за откупуване, заложена в изтичащия през 2017 година договор на острието. От клуба предлагат годишна заплата от 10 милиона евро на Ройс, който прибира два пъти по-малко в момента.

От Байерн със сигурност са готови да надцакат "жълто-черните" и да предложат на национала още по-висока заплата. Марио Гьотце например получаваше колкото Ройс в Дортмунд, а в момента се радва на 12 милиона евро годишно според списание "Шпорт Билд".

Интересното е, че доскорошният президент на Байерн Ули Хьонес, който излежава присъда за укриване на данъци, е против привличането на Ройс.

При една от срещите си с изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге и почетния президент Франц Бекенбауер Хьонес заявил "Нима искате да сме шампиони още по Коледа?!".

"Шпорт Билд" добавя, че въпреки ветото на Хьонес, Байерн ще се опита да прилапа Ройс през лятото на 2015 година. Окончателното решение за бъдещето на футболиста трябва да стане ясно през зимата.

До голяма степен изборът на Ройс ще бъде повлиян от мястото на Борусия Дортмунд в Бундеслигата. В момента тимът е предпоследен и е на път да пропусне участие в Шампионската лига през следващия сезон.