Падерборн и Борусия Дортмунд завършиха 2:2 в среща от 12-ия кръг на германската Бундеслига, която се игра на стадион "Бентелер Арена".

Момчетата на Юрген Клоп имаха тотално превъзходство през първото полувреме и се оттеглиха на почивка само с аванс от два гола.

Обамеянг откри резултата след пас на Дурм, а в добавеното време на първата част голмайсторът асистира на Марко Ройс. Попадение на Хенрих Мхитарян пък беше отменено заради засада.

Втората част се развиваше кошмарно за гостите: Руп намали резултата след пас на Бакалорц, а след това последният влезе грубо в краката на Ройс, който трябваше да бъде заменен.

Десетина минути преди края редовен гол на Гроскройц бе отменен от неадекватния рефер Волфганг Щарк, а секунди по-късно Падерборн изравни чрез Саглик.

Падерборн е девети с 16 точки, докато Борусия е на 14-а позиция с 11 пункта.


Гостите натиснаха още от самото начало и спечелиха корнер чрез Обамеянг, но Кел не успя да засече. После Мхитарян изведе Ройс в коридор, но Крузе излезе и улови пред краката на суперзвездата.

В 12-тата минута Борусия Дортмунд стигна до заслужено откриване на резултата. Ерик Дурм бе намерен по лявото крило, след което напредна и центрира в малкото наказателно поле. Там изпуснатия от защитата Пиер-Емерик Обамеянг засече от въздуха от три метра и матира вратаря Крузе.

Това беше десетия гол през сезона за Обамеянг във всички турнири, но интересното е, че това беше и първият удар на гостите в срещата.

В 19-тата минута Сюлейман Коч беше изпуснат от отбраната на "жълто-черните". Той напредна леко вдясно в наказателното поле и се опита да вкара по диагонала, но Роман Вайденфелер излезе, скъси ъгъла и спаси сигурно попадение.

Марко Ройс пусна разкошен пас към Обамеянг в средата на първото полувреме, но габонският снайперист стреля покрай десния страничен стълб след завъртане. Секунди по-късно отново Обамеянг би покрай целта.

Ройс продължи да твори изкуство по терена: поредният му вълшебен пас за пореден път матира защитата на домакините. Мхитарян не срещна трудности с реализирането, но голът правилно бе отменен заради засада.

Обамеянг нанесе още един удар, но неговото воле намери мрежата от външната й страна. При една от редките възможности за Падерборн Коч заложи на силата от фаул, но без никакъв успех.

Вицешампионите най-после успяха да удвоят преднината си и да материализират пълното си превъзходство в добавеното време на първата част. Обамеянг чукна хитро към Ройс и му върна жеста за серията магически подавания, а звездата на Борусия хладнокръвно провря кълбото между краката на вратаря.

Гостите можеха да стигнат до още попадение веднага след почивката, но Крузе излезе в точния момент и блокира Марко Ройс, получил пас от Гюндоган. Коч отправи третия си удар в мача, но шутира покрай вратата.

Вайденфелер се опита да върне интригата в мача с нескопосан пас по земя към съперников футболист, но опитът на Коч за нещо средно между удар и центриране излезе в аут. На отсрещната врата Крузе спаси тупалката на Обамеянг.

В 60-тата минута Падерборн намали изоставането си. Бакалорц намери Руп, който финтира Гинтер и стреля безпощадно в долния ляв ъгъл през шпагата на Суботич.

Малко по-късно Борусия Дортмунд изживя истински шок: Бакалорц влезе грубо в краката на Марко Ройс, който се хвана за десния глезен и започна да се превива. Футболистът на Падерборн получи само жълт картон от противоречивия рефер Волфганг Щарк, а Ройс беше заменен от Йожич.

В 73-тата минута Обамеянг изведе Гроскройц в наказателното поле, но от трудна позиция халф-бекът би на педя покрай десния страничен стълб.

Осем минути след това Гроскройц реализира страхотно попадение от воле след подаване с глава на Мхитарян, но голът бе отменен заради несъществуваща засада от Волфганг Щарк.

Секунди след това Падерборн стигна до корнер, при изпълнението на който резервата Махир Саглик остана непокрит и реализира с глава за 2:2.

В заключителните минути Борусия опита хаотичен натиск, но той не даде резултат.

 

Падерборн - Борусия Дортмунд  2:2

0:1  Пиер-Емерик Обамеянг - 12'

0:2  Марко Ройс - 45' + 1

1:2  Лукас Руп - 60'

2:2  Махир Саглик - 81'

 

Падерборн: Крузе, Руп, Бакалорц, Хюнемайер (Хайнлот - 35'), Лопес Гомес, Вранчич, Щопелкамп, Щродлек, Хартерц (Саглик - 81'), Оуали (Качунга - 46'), Коч

Борусия Дортмунд: Вайденфелер, Гинтер, Суботич, Пишчек, Дурм, Кел, Гюндоган, Мхитарян (Рамос - 87'), Кагава (Гроскройц - 58'), Ройс (Йожич - 67'), Обамеянг