Падерборн - Борусия Дортмунд, среща от 12-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Бентелер Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Суботич, Пишчек, Гинтер, Дурм, Шмелцер

Халфове: Кел, Гюндоган, Ройс, Мхитарян, Гроскройц, Бендер, Йожич, Кагава, Кирх, Блашчиковски, Шахин

Нападатели: Иммобиле, Рамос, Обамеянг

Контузени: Хумелс, Сократис, Жи

Наказан: Сократис

Под въпрос: Кирх, Шахин, Блашчиковски, Обамеянг

 

Прогноза на Gol.bg:

До момента двата тима не са изиграли нито един официален мач, като гостите спечелиха с 2:1 при откриването на стадиона на Падерборн преди шест години.

Цели шестима футболисти на домакините са играли за Борусия Дортмунд - Крузе, Хюнемайер, Вранчич, Бакалорц, Заглик и Душ- Последният още е собственост на вицешампионите и играе под наем при новаците.

Именно двата отбора са считани за най-сериозните изненади през сезона. Никой не предполагаше, че Борусия ще направи слаб старт и ще запише пет поредни загуби, които дори пратиха тима на последното място след десетия кръг.

В същото време Падерборн не само играе добре, но и печели точки, намирайки се в горната половина на таблицата. Абсолютният дебютант в Бундеслигата дори може да се похвали, че беше лидер в класирането преди гостуването си на Байерн Мюнхен в петия кръг.

В лагера на дортмундци има двама, които са побеждавали Падерборн в официални мачове. Тома са треньорът Юрген Клоп, който постига победа 6:1 начело на Майнц във Втора Бундеслига, а през 1985 година спортният директор Михаел Цорк участва при обрата на "жълто-черните" от 0:2 до 4:2 за Купата на Германия.

Резултат:  Падерборн - Борусия Дортмунд  1:2