Скандалният рефер Волфганг Щарк отново беше принуден да признае, че е порязал Борусия Дортмунд.

Още по темата

 

При вчерашното равенство на "жълто-черните" 2:2 с Падерборн арбитърът първо пропусна да покаже директен червен картон на Бакалорц за зверско влизане в краката на Марко Ройс.

Преди изравнителния гол на Падерборн пък Щарк и неговите помощници незнайно защо отмениха напълно редовен гол на Кевин Гроскройц.

Така кризата в Борусия Дортмунд практически беше задълбочена с любезното съдействие на набедения за един от най-добрите германски съдии напоследък.

"По време на мача ми се стори, че Бакалорц посяга към топката и първо прави контакт с нея, след което уцелва Ройс. За мен в онзи момент това беше фаул и жълт картон", сподели Щарк пред вестник "Билд".

"След като после видях ситуацията на повторение, изпитах ужас и трябва да призная, че правилното решение щеше да бъде да покажа червен картон."

"С Марко Ройс си говорихме на загрявката и аз му казах "радвам се, че вече си здрав и че си отново на терена". Надявам се контузията му да не е сериозна", добави Щарк, който е родом от Ерголдинг (Бавария).

Реферът не коментира положението с Гроскройц, когато навярно само той и страничният съдия видяха засада.

Преди близо две години Щарк също закла Борусия Дортмунд в мача срещу Волфсбург. До този момент той не беше получавал наряд за срещите на "жълто-черните".

Марвин Бакалорц (собственост на Борусия Дортмунд от 2010 до 2013 година), се извини за секирата: "Никога не бих контузил Марко умишлено, с него бяхме в една стая на тренировъчните лагери. Исках да играя с топката, но за съжаление нацелих крака му. Извинявам се".

Юрген Клоп добави: "Познавам Марвин, той е добро момче и съм сигурен, че не е искал да контузи Ройс умишлено. С Марвин работихме няколко години заедно и съм му го казвал и преди - той влиза доста неконтролируемо в единоборствата, трябва да промени това. Кракът на Марко беше подут след мача".

По всяка вероятност Ройс отново е с разкъсани връзки на глезена. Точната диагноза ще стане ясна днес.